Team

Coaching

TEAM COACHING is een activiteit die als doel heeft de samenwerking en de interacties binnen teams te bevorderen in een ontspannen en plezierige sfeer.

De activiteiten stimuleren ook de communicatie, het delen van ideeën en informatie, het verwezenlijken van gemeenschappelijke doelstellingen…

TEAM COACHING geldt als een ludiek leermiddel. U heeft de keuze uit een reeks activiteiten die specifiek gericht zijn op wat belangrijk is om een team goed te doen functioneren.

Het belang van TEAM COACHING schuilt in het feit dat de verschillende scenario’s het proces van leren en veranderen bevorderen. Het steunt namelijk op ervaringen uit de praktijk, in tegenstelling tot de klassieke theoretische opleidingen.

In een eerste fase kan u zich een beeld vormen van uw werkwijzen, waarna u ze kan analyseren en desgevallend verbeteren door ze onmiddellijk in de praktijk te brengen.
Aan u om ze toe te passen in de situaties waarmee u dagelijks te maken krijgt.

Elke activiteit gaat gepaard met een aantal regels en instructies. Aan u om zo goed mogelijk het vooropgestelde doel te bereiken. Na elke prestatie nemen wij de tijd voor een debriefing en reiken wij eventuele verbeteringen aan die bij de andere uitdagingen kunnen worden toegepast.

TEAM COACHING is niet alleen een doeltreffend en leerrijk concept voor de onderneming, maar ook een verrijkende persoonlijke ervaring voor de deelnemers.

Aan het einde van de activiteit heeft u zich geamuseerd, heeft u  uw collega’s leren kennen in een nieuwe gedaante, is de teamgeest versterkt, heeft u de kans gehad om dingen uit te proberen en stil te staan bij de manier waarop u samen de uitdagingen (verandering) aanpakt, en bent u een of meer «verbintenissen» aangegaan om de prestaties van uw team te verbeteren in een geest van respect en eensgezindheid.

De bedoeling is:

  • te observeren,
  • te begrijpen,
  • onze eigen aanpak te verbeteren op basis van het vooropgestelde doel.

Deze oefeningen illustreren de volgende begrippen:

  • analyse van de situatie,
  • bepalen van een strategie,
  • communicatie,
  • benutten van de middelen en de capaciteiten van ieder teamlid.

Ontdek ook

De Team Coaching-module kan worden geïntegreerd in elke andere Team Learning-activiteit. Versterk de teamgeest en deel een buitengewone ervaring dankzij ons ruime aanbod van activiteiten: